Autor Wiadomość
MSP PAKT
PostWysłany: Śro 14:15, 22 Gru 2010    Temat postu: DIETETYKA (MODUŁ I): OGÓLNOPOLSKA SZKOŁA REDUKCJI NADWAGI

DIETETYKA (MODUŁ I): OGÓLNOPOLSKA SZKOŁA REDUKCJI NADWAGI - ZDROWA LINIA

Czas trwania kursu: 8-9 styczeń 2011 - Katowice
Ośrodek Medyczne Szkolenia Podyplomowe Pakt we współpracy z wybitnymi specjalistami z dziedziny dietetyki, biochemii i odnowy biologicznej, przygotował niezwykłą ofertę edukacyjną- praktyczny kurs: Dietetyka- proces redukcji tkanki tłuszczowej.

Znajomość zasad prawidłowego odżywiania jest podstawowym elementem zachowania urody oraz zdrowego i aktywnego stylu życia. Efektem braku wiedzy o właściwych nawykach żywieniowych jest alarmująca liczba osób z nadwagą, która już teraz przybrała charakter globalnej epidemii. Niewłaściwa dieta, mała aktywność fizyczna i siedzący tryb życia prowadzą do rozwoju chorób cywilizacyjnych: otyłości, nadciśnienia, miażdżycy i in., które stają się przyczyną większości zgonów w Polsce.
Niezbędna jest zatem aktualna, profesjonalna wiedza na temat prawidłowego odżywiania się prowadzącego do redukcji tkanki tłuszczowej i zachowania zdrowej i smukłej sylwetki.


Cel kursu:

* Podczas dwudniowego kursu uczestnicy: poznają zasady zdrowej, zbilansowanej diety ukierunkowanej na redukcję tkanki tłuszczowej
* nauczą się jak obliczać bilans kaloryczny i dzienne zapotrzebowanie na składniki żywnościowe
* posiądą wiedzę nt. stosowania środków uzupełniających proces redukcji tkanki tłuszczowej
* zapoznają się z poszczególnymi rodzajami diet odchudzających oraz zasadami łączenia ich z aktywnością fizyczną
* umiejętność opracowywania indywidualnych planów dietetycznych, odpowiednio dobranych pod względem wieku, stanu zdrowia, płci oraz trybu życia

Dodatkowo uczestnictwo w kursie ułatwi lepsze zrozumienie siebie i swojego organizmu, a poznanie zasad zdrowego odżywiania, pozwoli wyeliminować błędy żywieniowe dotychczas popełniane oraz zagwarantuje zachowanie smukłej sylwetki.

Korzyści z uczestnictwa:

Absolwenci kursu otrzymają imienny certyfikat, który udokumentuje zdobytą przez nich wiedzę teoretyczną i praktyczną z zakresu dietetyki i procesu redukcji tkanki tłuszczowej. Certyfikat uprawnia do opracowywania indywidualnych planów żywieniowych dla pacjenta/klienta. Nowe kwalifikacje Absolwenta posłużą zmianie nawyków żywieniowych, przyczyniając się do osiągnięcia wymarzonej figury pacjenta/klienta. Gwarantem osiągnięcia satysfakcjonujących i trwałych rezultatów redukcji tkanki tłuszczowej będzie zdobycie umiejętności łączenia prawidłowo zbilansowanej diety z aktywnością fizyczną.

Kurs skierowany dla:

* specjalistów odnowy biologicznej
* dietetyków
* kosmetyczek i kosmetologów
* pracowników służby zdrowia
* pracowników gastronomii
* oraz dla osób chcących uzyskać i zachować smukłą sylwetkę

KONTAKT:

Medyczne Szkolenia Podyplomowe PAKT

ul. Kopernika 8/2; 40-064 Katowice
tel. 32 / 251 22 64; fax: 32 / 608 21 21
tel. kom. 0 502 213 533

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group